Home

Det imødekommende bord

I samarbejde med designerne Bo Strange, Sara Martinsen og Morten Stovegaard fra designvirksomheden FurnID, har Anders Rønnau designet møbler baseret på begrebet imødekommenhed. De to borde, der kom ud af dette projekt, er nu sat i produktion hos virksomhederne Fritz Hansen og Danerka.

Fælles for de to borde er en omkreds, der adskiller sig fra alle andre borde på markedet lige nu. Bordets omkreds er som en ruderform, der er blevet rundet af, så den får en behagelig form, hvor der langs hver side er plads til to personer.

 

Bordet U-nite, som produceres af Fritz Hansen, er blevet en del af den kendte bordserie med Piet Heins Superellipse og en række af Arne Jacobsens borde. Det er således den meget karakteristiske omkreds på bordet, der adskiller det fra Superellipsen. Bordet har været i butikkerne siden februar 2009.

 

Danerka har valgt at producere bordet FurnID Table, der nu er i preproduktion hos Danerka.

 

 

I den oprindelige serie af imødekommende møbler blev stolen nedenfor også designet. Anders Rønnau var en del af det indledende designarbejde på stolen Droid, der er designet af FurnID.