Home

Neuro Linguistisk Programmering

NLP tager sit udgangspunkt i den måde hvorpå vi konstruerer (programmerer) vores forståelse af verden - og dermed hvordan du kan arbejde med din opfattelse af verden. Det tillader os at bearbejde vores problemer anderledes og ofte endda at vende dem til noget konstruktivt eller positivt.

NLP blev udviklet i USA i 70'erne af linguisten John Grinder og datalogen Richard Bandler, der systematisk studerede folk med exceptionelle kompetencer indenfor psykologi og kommunikation. Udgangpunktet for deres arbejde var at for at kunne få fremskridt måtte man studere succesrige folk - istedet for de dårligt fungerende, som det gøres i traditionel psykologi.

Studierne producerede en række systematiske og effektive teknikker og værktøjer, der i dag bruges både inden for terapien og alle former for kommunikation og formidling.

Navnet NLP står for Neuro Linguistisk Programmering. NLP handler altså om de mentale processer (neuro), om vores kommunikation både i os selv og mellem mennesker (linguistisk), og om hvordan vi behandler den information hjernen hele tiden modtager (programmering).

NLP værktøjerne og teknikkerne gør det muligt, gennem arbejdet med de mentale processer og kommunikationen, at identificere, forandre og udviklet de problemstillinger, som vi skaber for os selv.

NLP coaching kan hjælpe i forhold til alle typer problemer, uanset om det er personlige problemstillinger eller problemer i teams.

På det personlige plan er det alt fra rygning eller fobier til angst for at præsentere materiale foran forsamlinger eller gå til samtale eller eksamen. Det kan også være mentaltræning for idrætsfolk og performere eller kreative strategier for individer.

Se flere eksempler på personlige problemstillinger, der kan løses med NLP.

Team coaching kan hjælpe med at skabe færre spændinger i et team, eller det kan bruges til at inkorporere nye strategier og opførsel i et team. Anders Rønnau har stor erfaring med at inkorporere nye kreative strategier og arbejdsmetoder i teams, afdelinger og virksomheder, ligesom en række opstartsvirksomheder er kommet godt fra start med hans coaching.

Coaching er ikke rådgivning eller konsulentvirksomhed, hvilket betyder at coachingen skal hjælpe den coachede til selv at finde svarene og måderne at inkorporere de forandringer, som hun/han ønsker og har behov for. Anders Rønnau vil kun facilitere en løsning, der kommer fra den coachede.

Du er velkommen til at kigge rundt på disse sider og finde ud af, om NLP coaching er noget for dig, - og du er naturligvis velkommen til at ringe eller maile Anders for at få en snak om hvad coaching kan gøre for dig og/eller din virksomhed.

Anders Rønnau er uddannet og certificeret NLP Coach Practitioner efter internationale standarder hos Asisco Management.

Se også sitet www.AnvendtNLP.dk.